۷ آذر ۱۳۹۷، ۱۳:۵۸

مثنوی پژوه و استاد دانشگاه:

توجه افراطی به حیات سیاسی عامل محرومیت از حیات معنوی است

توجه افراطی به حیات سیاسی عامل محرومیت از حیات معنوی است

اصفهان - مثنوی پژوه و استاد دانشگاه گفت: توجه افراطی به قوانین و حیات سیاسی سبب دور شدن ما از حیات معنوی شده است در حالی که انسان معنوی می تواند بهترین نظام های اجتماعی و سیاسی را برگزیند.

به گزارش خبرنگار مهر، رضا بابایی پیش از ظهر چهارشنبه در نشست توجیهی جشنواره «رسول مهر» با اشاره به کم توجهی به وجه رحمانی شخصیت پیامبر گرامی اسلام(ص) در تاریخ اسلام، اظهار داشت: باید بررسی کنیم که چرا تازه امروز به فکر  پرداختن به شخصیت نبی مکرم اسلام (ص) افتاده ایم و چرا قبلاً از برخی از ویژگی های ایشان غفلت می کردیم.

وی‏ ادامه داد: ممکن است در بخشی از تاریخ متوجه کمبودها نشویم اما بالاخره در یک نقطه این کمبودها ما را از پای در خواهد آورد، غفلت هایی در بخشی از تاریخ معاصر ما وجود دارد که لازم است به آنها بپردازیم.

کم توجهی به پیامبران و ختم نبوت از کمبودهای تاریخی جامعه است

این استاد دانشگاه کم توجهی به انبیاء و پیامبران الهی در تاریخ معاصر ایران را یکی از کمبودهای تاریخی جامعه دانست و تصریح کرد: آن توجهی که نسبت به امامزادگان وجود دارد، هرگز درباره پیامبران وجود ندارد، همه امامزادگان واجب التعظیم هستند، اما گاهی برخی از امامزاده ها بسیار گمنام هستند که حتی یک جمله هم از ایشان در تاریخ ثبت نشده است، همچنین نسبت به انبیایی که خداوند در قرآن کریم درباره آن ها با ما صحبت کرده است بی توجه هستیم.

بابایی‏ با بیان اینکه بی توجهی نسبت به ختم رسالت لایه بالاتری از بی توجهی به انبیاء است، افزود: ختم رسالت برکاتی دارد و به انسان می گوید که باید در یک سری از امور روی پای خودت بایستی، البته هیچ گاه نباید میراث نبوت از پیش چشم انسان ها پاک شود.

وجه تربیتی اسلام و حیات معنوی مغفول مانده است

بابایی‏ چهره سیاسی و اجتماعی انبیاء را وجه دیگر اولیای الهی دانست و گفت: همه انبیای الهی در عصر خود چالش های سیاسی و اجتماعی داشتند که ناشی از مأموریت و پیام آن ها بود، وجه دیگر انبیاء توجه ویژه به مسائل تربیتی بود که این وجه بیشتر از بقیه مغفول مانده است.

انسان معنوی بهترین نظامات سیاسی و اجتماعی را برمی گزیند

وی با اشاره به اینکه انسان معنوی تربیت شده انبیاء و اولیاء خود بهترین نظامات سیاسی و اجتماعی را بر می گزیند، تصریح کرد: انسان معنوی بهترین راه ها و مسیرها برای حل معضلات را می یابد.

استاد دانشگاه‏ با بیان اینکه در زمان بعد از رحلت نبی مکرم اسلام(ص) وجه احکامی و قانونی و فقهی اسلام بر وجوه دیگر آن غلبه کرد، اظهار داشت: انصافاً هم جامعه در آن زمان نیاز شدیدی به فقه و احکام و آداب و مقررات داشت و چه بسا اگر این ها نبودند جامعه اسلامی در برخی از برهه ها منقرض می شد، اما حیات سیاسی و اجتماعی سبب شد تا حیات معنوی و عرفانی به تدریج فراموش شود.

لزوم توجه به آیات اخلاقی و رحمانی قرآن

بابایی با اشاره به برخی از آیات قرآن کریم درباره«خلق عظیم» پیامبر اسلام(ص) و آیات رحمانی، بیان داشت: خداوند می فرماید اگر پیامبر(ص) آن اخلاق و طرز برخورد و بیان را نداشت نمی توانست آن تعداد بالا از مردم را به خود جذب کند.

پادزهر توسعه طلبی نوع دوستی و تعالیم انبیاست

استاد دانشگاه با بیان اینکه اروپا در قرون وسطی به علم و عقل پشت کرد و بعد از آن هم یک عقل گرایی افراطی را در پیش گرفت، تصریح کرد: وضعیت به گونه ای شد که حتی بشر دیگر حق نقد عقلانیت را هم نداشت، بعدها افرادی نظیر کانت در تعدیل تفکر بشریت بسیار مؤثر بودند، اما در نهایت آثار آن افراط باقی ماند و آنچه امروز تحت عنوان«توسعه طلبی» مشاهده می کنیم ریشه در آن روزگار دارد و پادزهر آن نوع دوستی و تعالیم انبیاست.

هدف اصلی دین آزاد و رها کردن انسان از قید و بند بتهای متعدد است

بابایی آزاد و رها بودن از بند بت پرستی را به عنوان پیام اصلی دین معرفی کرد و ابراز داشت: خیلی سخت است که بخواهیم قبول کنیم ۱۲۴ هزار پیامبر تنها برای این آمده اند که بشر دیگر سنگ و چوب و تندیس ها را نپرستد، پیامبران آمدند تا باری از روی دوش انسان بردارند و او را سبک و آزاد کنند، پیامبران به مردم گفتند که خدایان را دور بریزند و تنها یک خدای واحد را بپرستند، مولانا این موضوع را به خوبی در شعر«کیست مولا آن که آزادت کند» توضیح داده است.

کد خبر 4470607

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha